33,95

Python Flex is een hoge performantie flexibel TPU (thermoplastisch polyurethaan filament. Dit materiaal is geschikt om aan hoge snelheid te worden geprint op zowel Bowden type als direct drive 3D-printers. Python Flex is uitzonderlijk eenvoudig te printen, in tegenstelling tot andere flexibele filamenten, direct op een onverwarmd printbed. De shore hardheid van Python Flex is 98A en dit materiaal kan tot 450% uitgerokken worden alvorens te breken. Python Flex vertoont een perfecte resistentie tegen vetten, microörganismen en slijtage door schuren.


Unieke eigenschappen

  • Perfecte combinatie van sterkte, flexibiliteit en elasticiteit
  • Ontwikkeld voor hoge snelheid printen tot > 80 mm/s
  • Hittebestendig tot 138°C
  • Waterdicht printen zelfs met enkele wand
  • Excellente bestendigheid tegen olie, vet, microörganismen en slijtage door schuren
  • Zowel op direct drive als Bowden-style 3D-printers
  • Geen kromtrekking tijdens het printen of vervorming na afkoelen
  • Verbeterde vloei-eigenschappen en laaghechting 
  • Goede hechting van de grondlaag op verwarmde en onverwarmde printoppervlakken
  • REACH/RoHS compliant

 

Algemene print richtlijnen

Nozzle diameter: ≥ 0.3mm Laagresolutie: ≥ 0.1mm Flow rate: ± 110 - 130% *
Print temperatuur: ± 220 - 250° C * Printsnelheid: Gemiddeld-Snel Retractie: Ja ± 5mm
Verwarmd bed: ± 0 - 60° C Ventilator: 50-100%  

* Printtemperatuur hangt af van printsnelheid en wanddikte en varieert van bijv. 220-230 °C voor objecten met 1 wand zonder infill aan 50 mm/s tot 245-255 °C voor objecten met hoge infill geprint aan 100 mm/s). Flow rate is printer afhankelijk maar neemt toe met de printsnelheid.


Waterabsorptie

Python Flex een zeer hygroscopisch materiaal, wat betekent dat het water aantrekt en vasthoudt uit de omgeving. Wanneer het filament lange tijd aan vocht wordt blootgesteld, kan dit een negatieve invloed hebben op de kwaliteit en het printresultaat. Daarom wordt sterk aanbevolen de spoel van de printer te verwijderen en in een luchtdicht afgesloten zak te bewaren met droogmateriaal (silicagel). Filament dat te vochtig is kan eventueel in een oven worden gedroogd bij een temperatuur van 65 °C. Python Flex wordt verpakt onder vacuüm met een gegarandeerd vochtgehalte lager dan 0.2% om net na het openen een optimaal printresultaat te verzekeren.

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten